Strict-Transport-Security: max-age=16070400; includeSubDomains Aleo kündigt neue Modulserie mit 400 W Spitzenleistung sowie Erweiterung der Produktionskapazität an.
top of page

Aleo zapowiada nową serię modułów o mocy szczytowej 400 W oraz rozbudowę mocy produkcyjnych.

Placeholder Image

Niemiecki producent zapowiada wprowadzenie na rynek modułu 400W dla sektora prywatnego. Moduł będzie dostępny seryjnie od trzeciego kwartału 2021 roku.

Producent modułów i dostawca systemów planuje nową linię produkcyjną o zwiększonej wydajności w Prenzlau w Brandenburgii. aleo solar GmbH od 2001 roku produkuje moduły fotowoltaiczne w małym miasteczku we wschodnich Niemczech, które są tam w pełni opracowywane i produkowane.

„Jako niemiecka firma, przy tworzeniu nowej linii szczególnie ważne było dla nas wzmocnienie lokalnego rynku i stworzenie wyjątkowo zrównoważonego produktu”, mówi William Chen, dyrektor generalny aleo. Większość systemów z nowej linii pochodzi z Europy.

Nowa generacja modułów będzie produkowana na nowej linii produkcyjnej, której sztandarowym produktem będzie moduł o mocy 400 W z białą folią tylną do obszaru dachu. Dostępny będzie również moduł z czarną tylną ścianką.

Ponadto producent zapowiedział, że pojawi się również mniejszy moduł, który będzie można podłączyć do odpowiednich standardowych modułów aleo. Pozwala to na efektywniejsze wykorzystanie „trudnych” powierzchni dachowych, takich jak dachy dwuspadowe i czterospadowe. Rozwiązanie dachowe Solrif zostanie również przeniesione na nową linię.

Kompleksowe pakiety gwarancyjne, które obecnie oferuje firma, powinny zostać zachowane. „Jesteśmy przekonani o niezawodności i trwałości naszych modułów. Dlatego jest dla nas rzeczą oczywistą dalsze udzielanie 25-letniej gwarancji na produkt i wydajność. Ważne jest dla nas długoterminowe wspieranie zarówno naszych obecnych, jak i nowych klientów produktami wysokiej jakości”.

Aby nadal gwarantować tę jakość, aleo stosuje bardzo kompleksową analizę i proces selekcji technologii i materiałów. Różne komponenty znanych producentów są starannie i dokładnie testowane i łączone ze sobą, aż do spełnienia wysokich wymagań klientów. Firma może polegać na współpracy badawczej z renomowanymi instytutami.

Rezultatem jest moduł, który optymalnie łączy niskie koszty produkcji energii elektrycznej z maksymalną niezawodnością produktu. Jakość i bezpieczeństwo modułów są certyfikowane zgodnie z tymi samymi wysokimi standardami, które aleo reprezentuje od 20 lat. W ten sposób aleo i jego wyspecjalizowani partnerzy mogą zobowiązać się do oferowania najbardziej niezawodnych rozwiązań energetycznych.